HELLEBERGS.DK

 

NEWSLETTER, 25. May 2008

 
Back to main page


Hejsa - Så ku` jeg være her  (-:
 
Der er nu kun tre uger til flyet letter mod DK - den friske luft og de grønne bøge træer ....... dejligt. Ikke fordi livet her i villa villaculla ikke er godt, bare et resultat af, at det er rigtig lang tid siden vi har været under danske himmelstrøg.
 
Julen valgte vi jo at holde i Thailand - og sikke en oplevelse, vi havde tre skønne uger i et land hvor livsglæden smitter. Vi så buddaher, kørte i tuk tuker, spist lækker lokal mad på beskidte voksduge (-: ,gik over broen over river Kwai, besøgte krigskirkengården i Kansanaburri, sejlede på bambus tømmerflåder, og boede i "bast" hytter over floden ( sikkert sammen med rotterne ) badede med elefanter, wauhhh sikke et højdepunkt af oplevelse, at se mine unger "dykke" med de kæmpe dyr, det var simpelthen fantastisk ...  Vi var på elefant ryg - klappede kæmpe tigre i et munke kloster, var på trolley fiskeri, dykkede og snorklede. nød de skønne strande og ossede på de farvestrålende markeder.Og meget meget mere (-:
 
Men tilbage måtte vi jo - også selv om Mia konstaterede, at hun da god kunne tænke sig at bo i Thailand - og Mikkel, ja han var egentlig fyldt op af spændende oplevelser, og var ret glad for at komme "hjem" til Qatar igen.
Og ikke ret mange dage efter var vi så heldige at få vores første gæster i det nye år - Michael og Katrine/ Victoria og Søren havde simpelthen "byttet" deres skitur ud ,med to uger hos os - super dejligt.Det var så forøvrigt også første gang, jeg kørt den ene af vores biler i ørkenen.... Det var jeg faktisk ret go til ... hvis jeg selv skal sige det (-: (-: anbefalinger kan hentes hos Katrine  (-. (-:
 
 Kort efter hentede vi så Susanne og Vinnie, som havde oplevet en hel ferie, bare på vejen herned (-:  Så med åbent sind, og en utrolig energi begav vi os i kast, med ALT hvad Qatar kunne byde på ... øhh vi shoppede også lidt !!!!    Bjarne "pilkede" en kæmpe rokke på stranden, på vores ørken tur - og det var så også i den periode at jeg simpelthen "parkerede" på naboens anhængertræk .... det måtte jeg så lige forklare på politistationen ... men det er jo altid rart, at ha to GODE - OVERBÆRENDE og FORSTÅENDE  veninder hos sig i sådan en situation - ja tænk de nævnte det næsten ikke højt... så vidt jeg lige husker !!!
 
Og så kom Søster Lone - Lars ,Simon og Rasmus + mormor - I næsten tre uger tog de del i vores hverdag - så på byen - på skolen - på poolen / ja iskiosken åbnede den sidste dag de var her (-: - Var i ørkenen og så kameler, hvilket Lone utallige gange mindede os om ... SE DER ER EN KAMEL ... men hun måtte da alligevel sande, at når de kommer helt tæt på, ja så er de faktisk ret store. Vi havde en helt fantastisk tur til mangroven... et område vi aldrig har set før, men som viste sig at være utrolig spændende og smukt, og næsten lige så grønt som derhjemme. Det var så også i den periode, at vores gode ven Johnny kom forbi - for at vise os, hvad han lige havde fundet ... et kæmpe stort og flot strudse æg . Se det ville også ha været rigtig spændende, hvis ikke lige det var fordi han gav ægget til Simon (fætter 3 et halvt år) .... som kom til at tabe det STORE æg ..... som var RÅDDENT  .... tabt i vores køkken, mon nogen kan forestille sig det - det tog UGER inden stanken var væk !!!!!  Og mon ikke Johnny er glad for, at det ikke nåede ind på reolen til pynt - SMIL - men flot æg.
 
Sidst i april kom Mette og Claus/ MIchela og Cecilie og vi lagde ud med en overnatning i Zekreet, og sikke en tur - vejret var perfekt, bålet var tændt og da vi tidligt om morgenen gik i vandet, fik vi selskab af to flokke delfinen som legede - det var simpelthen fantastisk at stå og se på.
I den uge holdt vi også Mikkel og Bjarnes fødselsdag - Mikkels fødselsdag holdt vi på restaurant, cafe ceramic hvor vi alle malede et stykke porcelæn inden maden - sjovt - og dagen efter holdt vi så et lille kage selskab med lys og fødselsdagssang.
Desværre måtte vi jo også sende dem hjem igen ( jeg blir nok aldrig rigtig go til det med at få sagt på gensyn, men jeg arbejder på det )  Og denne gang var der et snarligt gensyn under opsejling, for kun to uger efter kom Claus nemlig retur, for at undervise/arbejde inde på kontoret.
 
 
Hvad er der ellers sket...
 
Mikkel trives i skolen og det går så godt ,at de vil ta ham af extra engelsk, så nu skal han vælge et andet sprog - arabisk eller fransk. Vi var på klassetur til Al Thani Museet / rigtig spændende og de har også besøgt en verdens udstilling - Robotic Zoo. Mikkel fik også holdt hans fødselsdag for drengene ... og da han talte op til 17 stk...... ja helt ærlig så sagde jeg ikke noget, men det må ha været ret tydeligt hvad jeg jeg tænkte...... for min store søn kikkede mig lige i øjnene og sagde - DET KAN DU GODT OVERSKUE MOR ... smil / og det blev en dejlig fest, med fuld knald på.
FODBOLD ... der spilles stadig meget fodbold - lige nu spiller han på et team om lørdagen, hvor to professionelle Hollandske trænere har tilbud at træne dem 6 lørdage, det er simpelthen bare sagen, og det blev da ikke mindre spændende da selveste RONALD de BOER  fra det Hollandske landshold dukkede op i lørdags og trænede med - det var bare for sejt  (-:
 
Mia trives super i skolen, og er rigtig glad for det - ja for hende går det faktisk så godt, at hun to gange er blevet Honor`/ hædret  - det er jo egentlig ret tankevækkende, taget i betragtning, at middel school rektor slet ikke ville ha taget hende ind i grade 6 !!!!   Og i onsdags var vi så inviteret til MS Awards ... og Mia fik overrakt en award i Social Studies for Outstanding Improvement... Så må man altså godt være stolt, det var i hvert fald nogle stolte forældre der sad i salen.
Hvad ellers - ja vi har været til koncert - Mia spillede trompet - hvordan tror i det lyde når "man" starter med at øve ........... Men rigtig go koncert (-:
Svømning er hun stoppet med, det blev simpelthen for kedeligt sagde hun. Til gengæld har hun lige bestået teoriprøven til dykning ,og er begyndt på de praktiske dyk i havet, så måske når hun at få sit certifikat inden ferien - Det syntes hun til gengæld er rigtig spændende.
 
Bjarne - ja han dykker jo sammen med Mia - eller det vil sige, de må faktisk ikke dykke sammen så længe de tar "uddannelsen" - det er Mia vist ret glad for, for ham far er nu "ret" klog nogen gange !!!!!!
Og så har han lige været en tur i Arizona på et kursus - der blev faktisk også tid til at besøg Grand Canyon, det havde været helt fantastisk.
 
Og mig - jeg har brugt året på at nyde det .... Forsøger stadig at forstå computerens muligheder, og lærer lidt tekstbehandling - jeg læser stadig med en første klasse på skolen og bruger i det hele taget mere tid på skolen i år. Og så vil jeg jo også stadig gerne male/tegne - det får jeg sikkert aldrig bedre tid til end nu.
Med hensyn til tid, kan jeg stadig blive forundret over hvor lidt tid der er til overs, og hvor lang tid selv simple ærinder kan ta bla pga. trafikken - men det er blevet en anelse nemmere at erkende, at sådan er det bare.
 
...Så har vi været til nogle teater stykker - har bla. set The King and I - Skønheden og udyret - og et skolestykke PIPPIN -  det er rigtig hyggeligt, og Mia og Mikkel kender tit nogle af dem der spiller med, hvor vidt Bjarne vil bruge ordet hygge ... tjahh det ved jeg ikke, men han er da med på tur (-:
 
En helt utrolig spændende tur var vi også på, sammen med Dorte, Brian, Simon og Mikkel fra Sig - vi kørte helt tæt på grænsen til Saudi, efter vores søgen på fossiler og hajtænder ... og vi fandt sørme begge dele, det er nu lidt sjovt, at ha det liggende der på hylden, og selv ha fundet det - på vejen hjem kørte vi så langs med vandet og da vi ville ha en lille dukkert, lettede en stor flok flamingoer lige foran os. Vi nyder alle disse fantastiske og for os særprægede natur oplevelser.
 
Som sædvanlig kunne jeg sagtens blive ved med at fortælle - men det må vist være nok for nu, skulle der være nogen der sidder med et spørgsmål eller to, vil  jeg meget gerne se om jeg kan svare - så bare spørg løs.
Vi håber at i alle har det godt og trives - og glæder os meget til at se jer til sommer
 
Tusind Knus og Tanker
Mia - Mikkel - Bjarne og Lene
 
 
 

Med venlig hilsen / Kind regards

Lene H. Andersen
Home (+974) 413 44 09
Mobile (+974) 524 13 36
DK Phone (+45) 75 22 30 34

 


Back to main page