HELLEBERGS.DK

 

NEWSLETTER, 17. April 2007

 
Back to main page


Hejsa - så er vi her...............

Ja det er længe siden, jeg sidst har sent "tanker"  rundt, men nu kommer de, og jeg der er godt nok sket meget ..........  også så meget ,at håret af og til har været helt " tilbage blæst"  - Men vi trives, og har hver især fundet vores stå sted. Så for at begynde med begyndelsen -

År 2007 - havde vi den fornøjelse at "skåle ind"  her i Qatar, sammen med min mor ( og en masse andre ) Min mor var her i 3 uger og det var super dejligt, at få lov at vise det hele frem, og bare ha' hende her, som en del af vores nye hverdag - vi var også så heldige, at muslimernes Eid ferie lå hen over nytåret, hvilket betød at Bjarne også havde fri, og vi kunne alle  ta af sted på Qatari udflugter, til bla. Kamelvæddeløbsbanen, fisk, grønt og frugt markedet ... hvilket er et helt kapitel for sig selv - og det har nu sin egen charme, at stå der mellem Indere, Fillipinere og Dish`dash klædte Qatarier mens fiskene flyver om ørene på en........... men fine blir de !

Vi havde også mormor - med ude på Quad-bike, til børnenes store glæde - desværre var det så også den dag Mikkel valgte til at finde ud af at de ikke kunne flyve !!!!!!!!!!!
........ Dvs. at sand "dynerne"  er meget stejle, og typisk går lodret ned på bagsiden, og der "glemte Mikkel så at stoppe, så bike og Mikkel fløj ud over - Biken landede på bunden , oven i et beduin telt ... og Mikkel - ja ham måtte vi om og hente midt på bakken, med en meget forslået ryg  ............ så nogen holdt hånden over ham den dag
- Vi var MEGET glade for det sikkerheds udstyr  vi lige havde købt- og rygstykket er fundet til næste gang.
For ta' endelig ikke fejl , Mikkel har ikke mistet lysten til Quadbike   (-:

Hvad ellers...
Ja, vi var ude og grave ørkenroser, det er hårdt men rigtig sjovt  (og de vejede godt i mormor kuffert da hun skulle til at hjem)
Der ud over, var vi en tur i ørkenen.... i regnvejr - hvilket i teorien aldrig sker ::::::: Hm.... Men til gengæld, var vi så heldige at finde, gule ørken "orkidéer"  den blomstre kun kort, og få steder.

Og så var vi selvfølgelig ude og shoppe, både de nye og de gamle Souq områder - der er altid sjove og spændende ting at finde.

Men desværre var vi nødt til at sende mormor hjem - ØV

Men vi skulle på det tidspunkt også bruge en del tid på at få hverdagen igang igen - det var lidt sejt efter ferien. Men stille og roligt har vi fået fundet en fornuftig løsning.

Mikkel - ja for ham er der stadig langt til Danmark ind imellem, men i skolen går det Super - faktisk så godt, at til den sidste samtale på skolen, fik vi at vide, at han næsten er på højde med de engelsk talende børn og det gør ham tryghed til at kunne forstå og være en del af klassen. Han har også været med til udtagelse til skolens fodboldhold, og var så heldig at være med blandt de 12 drenge der skulle forsvare ASD`s ære i Dukan - og han var ikke til at skyde igennem, da de kom hjem med GULD, og bedre endnu blev det da han i samme uge vandt vandre pokalen i tennis ....
Så Mikkel trives også nu, har fundet nogle søde venner, og nyder at kunne være udenfor - med cykel, bold, ketcher eller badetøj.

Mia - hun trives og elsker skolen, og det på trods af , at hun blir "klemt"  godt og grundigt fra skolens side................  Det har været svært for hende, at begynde og tale engelsk, så Sabrina 20 år - er kommet to gange om ugen for at få taget hul på sproget - men i Januar kom ugen så, hvor hun blev TESTET og TESTET og TESTET  (uden vores viden).  men v
V i blev så kaldt til samtale, og Mia sagde selv inden mødet, at det nok ikke var sikkert, at hun kunne komme i Middle School !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Helt rigtig fornemmet, alle hendes tre lærer var der og det var en fantastisk samtale, med en masse ros og ærlig snak . MEN  rektor for Middle School , vil ikke tage børn ind hvis de er 2 niveauer under årgang.
Dvs. at da Mia skal op i grade 6 - ja så skal hun over level / grade 4  for at de overhovedet vil teste hende i Maj ..................
Så lærerne kikkede på hende - og bad hende gå hjem og beslutte om det var det hun ville ........... Af lærerne fik hun beskeden "hvis nogen kunne nå det, ville det være hende", men det var hende selv der skulle tage beslutning  ( det er min lille pige !) - Og de ville så arbejde målrettet på det ----------------------- ( hun er så heldig at ha' en helt fantastisk lærer, som er vild med hende og hendes måde at takle tingene på ) MIA - "det er bare det jeg skal" , meddelte hun næste dag lærerne, og så begyndte hun at tale engelsk i sætninger.  ( Det er nok ikke alt man som forældre skal forstå / eller hvad ? ) Så der er vi lige nu, de tester hende flere gange om ugen, for at se PROGRESSSS - men hun ranker bare ryggen, og arbejder - tjahh  faktisk laver hun mellem 2-3 timer lektier hver dag . Men når bare vi ikke tar sporten fra hende, ja så er alt fint for hende - og det hjalp en hel del, da de  fra skolens svømmehold kom, og bad hende om at være med, også selv om hun ikke kan deltage hver gang pga. engelsk gruppen  ( på dispensation ..... for man deltager jo ikke halvt i noget, på den amerikanske skole !!!  (-:  )
Pyt - hun er glad, og deltager gerne på holdene efter skole tid, dvs. svømning - liv redder kursus - care club - og extra engelsk -----

Bjarne -  Han er glad for sit arbejde, og de kollegaer der er. I Februar  var han  en uge i Australien, for at hjælpe med at sætte et Site op - og i Marts har han så været en uge i Malaysia , så nu venter vi spændt på hvad det næste mon bliver, og håber at der blir en mulighed for os at ta' med.

Han har også købt legetøjet for store drenge .............  en benzin dreven bil / fjernstyret - 60 km i timer .............. og den gør ham lykkelig. Altså lige med undtagelse af den dag, da han kørte Mikkel ned med den !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Tjahhh den fik ligesom sit eget liv, den kære bil - så nu er den i karantæne,  ja i ved jo nok - er man ikke "stor"  nok til tingene, så må de jo fjernes ...............  !!!!! 

Ellers er han ret godt optaget af at prøve at få husets elektronik til at du` og blive ved med at du´- det i sig selv er faktisk et fuldtids job - men han kæmper "tålmodigt"  med det  (-:

Sport og Bjarne - han har faktisk kastet sig over squash , sveder så det løber af ham og sidst kom han blødende hjem ... med et næsten flækket øjenbryn .................... og som han siger : vi spiller da ikke for sjov og han må mene det helt alvorligt, for da han kom hjem fra Malaysia, havde han ketcher med til ungerne. Så nu træner de lidt  (-:

Og så er der mig - Hvis jeg hjemmefra havde været bekymret for at få tiden til at gå, ja så er det altså ikke et problem - tværtimod. I takt med at mine børn trives, er der også blevet mere ro for mig, til at se alle mulighederne, og der er faktisk mange. Men lige nu er det stadig tennis og malerierne der er hyggeligst - faktisk skal vi ha' en lille begynder udstilling, det skal nok blive sjovt. Der er også en art skole, hvor de har åbnet op for vestlige, med ler og en dygtig underviser.Det kunne være sjovt at prøve. Ideen med Art skolen var egentlig rettet mod Qatari kvinderne , MEN ler... det gir altså beskidte negle ..  så gir det en åbning for nogle af os andre.... måske, og mod at man "gir" nogle af sine værker til underviseren ...................... ting er ikke altid til at forstå !!  men hvem har sagt at "man" skal det ?

På deres kultur center kan man også blive tilknyttet en gruppe, og på den måde få en bedre indsigt i kulturen her og hvorfor ,,,,,,,,,  det brænder jeg meget for, og håber det kan lade sig gøre efter sommer. INSHALLAH ... " ...om Allah vil"  ... Hmmm

Hvad mere... Ja vi har været på nogle dejlige fiske ture - ikke at vi har fanget noget, endnu ! S å vi blir bare ved med at prøve.

På skolen holder de med jævne mellemrum arg.  store arg.  så som Valentinesday / party  - Friendsfestival -Olympic day -  og så er der Splash day - Cake day - Read day - Pyjamas day -  OSV....  og en ting skal de ha - de er super gode til at afholde disse arg.

Så har der været nogle store sport oplevelser - mig og ungerne var til Tennis finalen- Qatar open.
Bjarne og Mia var til motor cykel løb - Superbike - på VIP billetter.
Bjarne og Mikkel var til et MotoGP motorcykel løb.
I søndags, var Bjarne og Mikkel i Bahrain til Formel 1 - og se Ferrari vinde - det var SEJT.
M ia og jeg har været inde og se musicalen Mama Mia, som var rigtig go` .
I Fredags havde vi en aftale med tennistræneren .... han kom med sin Falk - og fortalte, og lod den flyve på tennis banen, i snor .Sikke en flot fugl.

Der ud over, har vi haft besøg af Mette og Claus, Michele og Cecilie i påsken, og det var skønt - blandt andet var vi på en overnatning i ørkenen, i beduintelte og på madrasser på jorden. Super oplevelse for os alle. Og vi NØD, at de var her, desværre gik tiden ALT for hurtigt. Men hvem ved - måske kommer de igen  (-:

Hverdagen kalder igen, og den er der jo også rigtig meget brug for.

Og ja vi oplever rigtig meget, men vores tanker går også tit hjem til jer og Danmark - og det er helt sandt når der siges : Ude godt - Men hjemme bedst

Vi er glade gået igang med de sidste to måneder af skoleåret - Men glæder os også meget til at se jer alle i sommeren.

Håber alt er vel - Pas godt på jer selv

 

TUSIND TANKER og KÆRLIGE HILSNER

Fra Mia - Mikkel - Bjarne - Lene

 

Med venlig hilsen / Kind regards

Lene H. Andersen
Home (+974) 413 44 09
Mobile (+974) 524 13 36
DK Phone (+45) 75 22 30 34


Back to main page